drive83

Nieuws (BE)

Nieuws (NL)

 

Jeugd

Drive '83 heeft circa 35 jeugdspelers variŽrend van 5 tot 18 jaar. De oudere van hen trainen en spelen mee met de competitiespelers en doen op deze wijze de nodige wedstrijdervaring op. De anderen trainen op woensdag van 17:30 - 19:00 uur waarbij de training aangepast wordt aan het niveau en leeftijd van de spelers. Op deze wijze worden op een ongedwongen en prettige manier de beginselen van het badmintonspel geleerd.†

De training bestaat uit 3 delen te weten opwarming, techniek en vrijspel.
Bij de opwarming wordt ervoor gezorgd dat de spieren soepel en warm worden waarmee we blessureleed zoveel mogelijk willen beperken.
Tijdens het technische deel wordt steeds een onderdeel van het badmintonspel onder de loep genomen en wordt hierop geoefend. Dit varieert van het vasthouden van het racket, naar verschillende typen slagen, naar het juiste voetenwerk, etc.
Tot slot wordt tijdens het vrijspel, door middel van verschillende spelvarianten, wedstrijdervaring opgedaan.

Het geleerde kan gedurende het seizoen in praktijk gebracht worden op speciale jeugdontmoetingen waaraan iedere jeugdspeler mag meedoen als hij/zij dat wil. Tijdens deze jeugdontmoetingen worden matches gespeeld tegen spelers van andere clubs waarbij het niveau en de leeftijd van de spelers in acht genomen wordt zodat eenieder op zijn/haar niveau spelen kan.

logo plus C

 
 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com